Ruuhonsaaret (Ruha)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4140
Koordinaatit
61°21'05.6"N 28°06'32.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
L205
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Ruuhonsaaret sijaitsevat Lappeenrannan ja Puumalan reitin varrella, jonne on helppo poiketa. Ruuhonsaaret kuuluvat pitkään harjuketjuun, johon kuuluu mm. Kyläniemi. Ruuhonsaarten kauniit hiekkarannat jääkauden muokkaamassa laguunissa ja kirkas vesi houkuttelevat veneilijöitä uimaan ja saunomaan.

Palvelut

Ruhassa on paveluina sauna, puuliiteri, grillikatos, jätepiste, käymälä, infotaulu, ym.

Satama

Satama on erittäin kauniissa luonon laguunissa korkeiden hiekkatörmäiden keskellä. Satama on suojassa lähes kaikilta tuulilta. Satamassa on pitkä laituri ja poijut. Paikka on suosittu ja sesonkiaikana siellä voi olla aika-ajoin ruuhkaa. Ennen varsinaista satamaa on kuitenkin lahden suulla, vasemmalla puolella, toinen pienenpi satama, jossa on myös laituri ja nuotiopaikka. Jos päälaituri on täynnä tai ei ruuhkaan halua mennä niin silloin "pikkusatama" on hyvä vaihtoehto.

Huomioitavaa

Ruha on Saimaa suurin ja suosituin retkisatama. Sesonkiaikana veneitä riittää mutta laituriin kyllä yleensä mahtuu. Ruuhonsaarien harjusaaret ovat myös Saimaa Geopark-kohde.

Veneilysaimaa suosittelee

Ruhan sauna on todella upea ja kokemisen arvoinen. Siellä kannattaa käydä ottamassa löylyt ennen kuin jatkaa matkaa.

Kommentit

 • Tunnelmallinen sauna, jonka varauslista löytyy grillikatoksesta. Kohteessa iso laituri ja poijupaikkoja sekä mahdollisuus pysäköidä suoraan hiekalle. Ankkurin kanssa huomioitava se, että ranta on todella syvä joten köydellä on oltava mittaa 🙂 kaksi grillipaikkaa, huussit ja polkuja ympäri saarta.

 • Saari oli muuten mukava, mutta saunasta laiturille johtavat portaat tulisi uusia. Uimassa käyntien jälkeen portaat muuttuvat hengenvaarallisiksi ja juhannusta viettäessä ruhjeita syntyi useammalle. Pahimmillaan tilanne ajautui aivotärähdykseen saakka ja paikalle oli soitettava ensiapua.

 • Aivan upea paikka. Hyvin tilaa, siistit laiturit, kompostoivat huussit, aivan mainio sauna, rauhallinen tuulilta. Yksi Saimaan helmistä!

 • Moi.mistä sais ravustus lupia ruhonlaguuniin🤔,alle 15v pojat haluaisivat kokeilla ravustus ilman mertoja eli ns tikkuravushuksella Missä napataan rapu haavilla kiinni😊

 • Hieno retkisatama. Hyvä laituri, monta poijua. Grillikatos ja sauna hyvät. Rappuset ssunalta uimalaiturille uusittu. Septitankin tyhjennys on plussana. Suojaisa retkisatama

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 5 Keskiarvo: 4.2]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.