Sumpunlahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Koordinaatit
61°44'32.1"N 29°16'16.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
L221
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Sumpunlahdessa kirkkaan veden äärellä sijaitsee hiekkapohjainen lahden poukama, jonka rannalla sijaitsee kaunis metsämaisema hiekkaharjujen reunalla. Metsä on valoisa ja avara ja houkuttelee mukavasti varjoillaan viettämään kesäistä hellepäivää retkeillen ja uiden. Maasto on myös hyvin helppokulkuinen. Sumpunlahti on suojainen lahdenpoukama, jossa Puruveden kirkkaat vedet alkavat tulla näkyviin kauniilla hiekkarannoilla ja antavat esimakua siitä mitä itse Puruvedellä on.

Palvelut

Sumpunlahdesta löytyy useita nuotiopaikkoja, grillikota, sauna, jätehuolto, infotauluja ja käymälä. Sauna on vuokrattava erikseen.

Satama

Satamat sijaitsevat matalalla heikkarannalla joko laiturin kohdalla tai sitten sen oikealla puolella olevalla hiekkarannalla. Molemmat rannat ovat pitkälle matalia, joten rantaan saakka pääsee vain pienemmillä veneillä tai perävetolaitteella varustetulla veneellä. Laiturin vieressä vettä onkin vain noin 0,5 m. Isommat veneet voi jättää ankkuriin lahdelle, jossa vettä on 4-6 m. Mikäli rantaan saakka ajaa, on suositeltavaa pysäköidä veneet oikeanpuoleiselle hiekkarannalle, jolloin laiturin edusta jää uimarantakäyttöön, johon se on pääasiassa tarkoitettu. Laituri on myös lähinnä tehty retkeilijöiden uimalaituriksi vaikka siinä kiinnityslenkit ovatkin. Satama on avoin itätuulille.

Huomioitavaa

Sumpunlahdessa käy retkeilijöitä myös autolla mutta tilaa alueella on hyvin ja alue on toteutettu väljästi. Paikka on sen verran helppokulkuinen, että se on lähes esteetön mutta esim. käymälä on normaali käymälä. Esteettömään käyttöön paikan soveltuvuus kannatttaa käydä varmistamassa etukäteen.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.