Kuopio, Maljalahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Kuopio-Iisalmi, Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti, Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti, Tahkon vesireitti
Satamanumero
4937
Koordinaatit
62°53'41.8"N 27°41'43.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
M234
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kuopio on Pohjois-Savon vireä pääkaupunki, jossa tapaa aivan varmuudella savolaisia. Kuopion kuuluisa tori ja kalakukot sekä kauppahalli on erityisesti mainittava. Kuopion keskusta on kesäisin viihtyisä keskus ja myös historiallista nähtävää riittää.

Palvelut

Kuopion Maljalahden vierasvenestamasta löytyvät kaikki vierasvenepalvelut. Kuopio on täynnä hyviä ravintoloita moneen eri makuun mutta erityisesti legendaarinen muikkuravintola Sampo on "must" kohde. Sampo on myös lähellä satamaa.

Satama

Satamaan saavutaan aallonmurtajan ohi. Satama on lahden pohjassa aallonmurtajien suojassa ja vierasvenelaituri on suoraan Kallamarinan satamarakennuksen edustalla, tankkauslaiturin vieressä. Vieraslvenelaituri on tukeva betonipontonilaituri ja sähköt sekä vedet on saatavilla laiturilla. Satama on myös suojassa tulilta. Mm. itse olin vuonna 2010 satamassa kun Astamyrsky porhalsi Itä-Suomen yli ja teki valtavat tuhot.

Kommentit

 • En voi suositella, mm siivous laiminlyöty pitkän aikaa, WC paperi, käsipyyhepaperi, saippua loistivat poissaolollaan. kolme vuotta sitten sama juttu, joten ei paljon panosteta perusasioihin – laiturit ja muuut fasiliteetit Ok.

 • Ikävä kuulla että holtiton meno jatkuu ylävesien tärkeimmässä satamassa. Samat havainnot itsellä vuosilta 2017-2018. Tämän jälkeen olen kiertänyt paikan kaukaa. Yrittäjillä hällä väliä -asenne.

  Onkohan tästä kukaan antanut palautetta Kuopion kaupungille kuka käsittääkseni maksaa yrittäjälle palveluiden tuottamisesta?

 • kesät 2017-2020 ollut hyvin huonolla pidolla Kallamarina ja koko Maljalahden satamapalvelut. Samoiten polttoainejakelu on aina arvoitus, että onko sitä bensaa vaiko ei. Monesti ei oo. Kuopion kaupunki pesee kätensä tästä hommasta, ja ilmeisesti se niin onkin ettei se kuulu kaupungin vastuulle taata venepalveluita.. Jännä vaan että kehtaavat mainostaa veneilykaupunkina

 • Laituri ja sijainti hyvä, Wc ja suihkutilat lienee huonoimmat mitä nähnyt. Pienellä panostuksella nämäkin olisi korjattavissa. Viikonloppuisin turha kuvitella nukkuvansa kun yökulkijat mellastaa veneissään ravintoloiden mentyä kiinni. Ravintolassa hyvät eväät. Ei suositusta lapsiperheille etenkään viikonloppuisin !

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 1.3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.