Kuopio, Maljalahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Kuopio-Ylä-Savo, Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti, Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti, Tahkon vesireitti
Satamanumero
4937
Koordinaatit
62°53'41.8"N 27°41'43.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
M234
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kuopio on Pohjois-Savon vireä pääkaupunki, jossa tapaa aivan varmuudella savolaisia. Kuopion kuuluisa tori ja kalakukot sekä kauppahalli on erityisesti mainittava. Kuopion keskusta on kesäisin viihtyisä keskus ja myös historiallista nähtävää riittää. Maljalahde satama on kokenut vuonna 2023 uudistuksia kun aallonmurtajan päähän valmistui tapahtumakeskus Luoto ja kaupungin puolelle valmistui S-Market tankkauslaitureineen.

Palvelut

Kuopion Maljalahden vierasvenestamasta löytyvät kaikki vierasvenepalvelut. Septi- ja pilssi-imuri on uusittu 2024. Aallonmurtajan päässä sijaitseva Luoto palvelee myös veneilijöitä ja sieltä on varattavissa mm. saunapalvelut. Kuopio on täynnä hyviä ravintoloita moneen eri makuun mutta erityisesti legendaarinen muikkuravintola Sampo on "must" kohde. Sampo on myös lähellä satamaa.

Satama

Kuopion Maljalahdessa on käytössä kolme vierasvenelaituria. Kaksi sijaitsevat ennen sisäänajoaallonmurtajaa vasemmalla Tapahtumakeskus Luodon vieressä. Luodon vieressä oleva laituri on enemmän vierailutyyppinen laituri ja yöpyminen siinä vaatii säätilan varmistamisen eteläsuunnan tuulien osalta. Laituri on tukeva betoniponttonilaituri, jossa on sähkö- ja vesipisteet. Toinen Luodon laituri sijaitsee Luodon vasemmalla puolella olevan pitkän aallonmurtajan takana, joka on suojaisampi ja tarkoitettu yöpymiseen. Laituriin on suositeltavaa kulkea matkustajasataman väylän kautta. Väylä aallonmurtajan taakse on matala ja vaatii tarkkaa navigointia. Lisätietoa oheisen linkin takaa. https://www.luotokuopio.fi/fi/vierasvenesatama Toinen satama ja kolmas laituri sijaitsee aallonmurtajan takana, aivan lahden pohjukassa, tankkauslaiturin vieressä. Ns. kaupunginlaituri. Satama on suojainen ja myös tästä laiturista löytyvät sähkö- sekä vesipisteet. Vieraspaikkamaksut maksetaan viereiseen S-Markettiin, josta saa koodin pesu- ja wc-tiloihin.

Huomioitavaa

Luodon ja matkustajasataman väylän väli on paikoitellen vain noin 1,5-2,0 m syvyinen ja matala. Luodolta ei ole suositeteltavaa oikaista pitkän aaallonmurtajna takana olevaan vierasvenelaituriin vaan tulee kiertää kauempaa matkustajasataman väylälle ja sitä kautta mennä satamaan.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 6 Keskiarvo: 1.8]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.