Uuraanpää

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna, Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Koordinaatit
61°51'24.0"N 28°52'11.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
L225
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Savonlinnan kaupunki on rakennettu neljälle eri saarelle ja Uuraanpää voisi olla sijaintinsa puolesta vaikka viides. Jos kaupungista poistuminen tuntuu epämiellyttävältä, on Uuraanpää kuin luotu tällaiselle retkeilijälle. Kaupungin keskusta on noin kilometrin päässä. Uuraanpään retkisatama tarjoaa kauniin luonnon ja mahdollisuuden tehdä veneretki luonnonsatamaan vaikka veneellä ei kovin pitkiä matkoja voisi tehdäkään. Siksi toiseksi. Eksoottisen elämyksen voi saada elokuun pimeinä mutta lämpiminä öinä Uuraanpään retkisatamassa kun kaupunginvalot loistavat yöllä ja ilma ja vesi ovat vielä lämpimiä. Näinköhän onnistuu missään muualla Saimaalla kuin Savonlinnassa näin hyvin?

Palvelut

Uuraanpäässä on palveluna nuotiopaikka

Satama

Satama on kaupunginpuoleisella rannalla ja se on varustettu yhdellä poijulla. Vesiliikennettä on sesonkiaikana runsaasti sataman edustalla.

Huomioitavaa

Uuraanpään retkisatamassa saa yleensä olla melko yksin. Kaupungin läheisyyden vuoksi moni ei saareen viitsi mennä, ja uskokaa tai älkää, ei moni edes tiedä saati sitten huomaa, että aivan heidän vieressä on upea luonnonsatama. Ohiajavat laivat ja veneet takaavat myös, että ohjelmaa riittää kokoajan helteisinä kesäpäivinä.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 4 Keskiarvo: 4.3]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.