Puumala

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Lappeenranta-Puumala, Puumala-Mikkeli, Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4407
Koordinaatit
61°31'15.7"N 28°10'34.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
L213
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Puumalaa sanotaan Saimaan Gibralttariksi. Puumala on vilkas vesiliikenteen keskus ja erityisesti veneilijöiden suosima pysähdyspaikka. Puumalan kylän erityispiirteenä on keskellä kylää kulkeva korkea silta, josta on huikeat näköalat alas Puumalan satamaan ja torille. Puumalassa veneilijä voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa rentoutumaan ja hankkimaan palveluita.

Palvelut

Kaikki vierasvenesatamien palvelut. Sataman läheisyydessä on mukavia kesäkahviloita.

Satama

Puumalassa on kaksi vierasvenesatamaa. Toinen on polttoainejakeluaseman vieressä ja toinen sillan itäpuolella aallonmurtajan takana. Saunat ja pesutilat löytyvät sillan puolelta ja siellä on myös leikkipuisto lapsille. Sillan alla ja länsipuolella on kauppalaitureita, jossa voi pysähtyä väliaikasesti asioimaan.

Huomioitavaa

Puumalan kesä on itse koettava. Puumalaa voi pitää myös Etelä-Karjalan Atomin ja Vedyn sekä Itä-Savon ja Savonlinnan seudun lörtsyn valtakunnan rajana. Etelästä tullessa Puumala on viimeinen paikka, jossa voi vielä nauttia Atomia tai Vetyä ennen siirtymistä kohti lörtsyn valtakuntaa. Ja pohjoisesta tultaessa, voi kylältä löytää viimeisen lörtsyn ennen siirtymistä Etelä-Karjalan Vety- ja Atomi valtakuntaan. No kumpiko on sitten parempi? Voi olla, että en tässä uskalla tätä keskustelua aloittaa :-)

Veneilysaimaa suosittelee

Puumalansillan lasisen tornin ylätasolla on mukava näköalakahvila, jossa kannattaa pistäytyä. Jo panoraamahissillä ajo siltatasolle on elämys. Puumalan sataman läheisyydessä on myös muita kesäkahviloita.

Kommentit

 • Siisti ja hyvä käyntikohde. Palveluita moneen lähtöön, silloin kun kaipaat muutakin kuin luonnonrauhaa.

 • Imutyhjennyspiste tällä vedenkorkeudella (76,45) melko haastava käyttää, laituri on lähes veden peitossa eikä lepuuttajista ole apua. Ohi ajavien veneiden peräaallot tuovat lisää hankaluutta.

 • Puumalassa on nykyään käytössä sähköinen varausjärjestelmä. Järjestelmä ei ole kovin toimiva ja muutenkin viime kesään verrattuna koko satamatoiminta on muuttunut mielestäni huonompaan suuntaan. Hinnoittelu on kallistunut etenkin yli 8m veneille. Laituriin tulijoita käännytetään pois koko ajan tiedon puutteesta johtuen. Laiturit ovat kuulemma ihan täynnä vaikka ne ovat melko tyhjiä. Pidin enemmän aikaisemmasta systeemistä. Grillipaikka olisi plussaa. Muuten palvelut ovat hyvät.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 8 Keskiarvo: 2.8]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.