Kukonharjun kanava (Suvorovin kanavat)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4411
Koordinaatit
61°29'43.4"N 28°31'32.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
L214
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kenraali Suvorov rakennutti vuosina 1791-1798 Saimaalle kanavat sotalaivastonsa siirtämiseksi. Historiallinen kanavamaisema kertoo tarinaa Venäjän ja Ruotsin rajalla tapahtuneista operaatioista. Kanavan varrella kulkee polku kanavaan tutustumista varten.

Palvelut

Kukonharjun kanavalla ei ole palveluita.

Satama

Kukonharjun kanavalla ei ole varsinaista satamaa mutta kanavan pohjoispäässä, itäpuolella, juuri ennen 9 m sähkölinjaa sijaitsee pieni laituri, johon voi väliaikaisesti pysäköidä. Laituri on kevytrakenteinen, joten isommilla veneillä kiinnittyminen voi olla haasteellista. Huomioitava on myös mökkien läheisyys ja mökkeilijöitä ei tule häiritä.

Veneilysaimaa suosittelee

Kenraali Suvorovin johdolla vuosina 1791-1798 rakentamat neljä kanavaa olivat osa Venäjän länsirajan puolustamiseksi suunniteltua linnoitusketjua. Kutveleen kanava Taipalsaaren ja Ruokolahden kuntien rajalla, Käyhkään kanava Ruokolahdella, Kukonharjun kanava Ruokolahden ja Puumalan kuntien rajalla sekä Telataipaleen kanava Sulkavalla muodostivat Venäjän Saimaan laivaston purjehdusväylän Savonlinnan Olavinlinnasta Lappeenrantaan. Mikäli aihe kiinnostaa niin niihin pääsee tutustumaan pienemmillä veneillä. Kanavat ovat paikotellen ahtaita ja niiden yli kulkee matalia siltoja. Hyvä ja historiallinen teema veneretkelle mutta kannattaa tarkistaa kanavien kulkumahdollisuudet oman veneen mittojen mukaan.

Kommentit

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 1]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.