Kyyhkylän kartano, Mikkeli

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4252
Koordinaatit
61°38'06.9"N 27°17'29.2"E
Yleisarvosana
Merikartta
L209
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kyyhkylän kartanon ympäristössä on nähtävillä upeiden kartanon rakennusten lisäksi myös muita rakennuksia, joilla on värikäs historia. Nykyinen kartanon päärakennus on rakennettu vuonna 1856. Kartano palveli 1920-luvulta asti vapaussodan invalidien kuntoutuksessa, kunnes sen viereen rakennettiin kuntoutuskeskus 1973 ja toiminta muuttui vuosien saatossa monien vaiheiden kautta nykyisenlaiseksi. Kartanon alue on hyvin ylläpidetty ja siitä saa puistomaisen vaikutelman. Paikka, jossa mieli lepää kauniiden maisemien keskellä.

Palvelut

Kyyhkylän kartanosta löytyy ravintolapalvelut, saunat sekä infotauluja. Lisäksi kartanolta löytyy erilaisia aktiviteetteja, mm. lasten leikkipaikka. Kartano on myös historiallinen paikka, jonka piha-alueella on nähtävää Suomen historian vaiheista.

Satama

Kyyhkylän kartanon satamaan johtaa viitoitettu väylä. Lähestyminen on tehtävä varoen. Satamalaituri on laivalaituri, jossa on tilaa 1-3 veneelle kylkikiinnitykseen. Mikäli laiturissa on useampia veneitä on perä laitettava ankkuriin. Satama on suojaisa mutta kovimmat tuulet pohjoisesta saattavat käydä ikävästi satamaan.

Veneilysaimaa suosittelee

Historiasta kiinnostuneet vieraat voivat tutustua rautakautiseen muinaiskalmistoon, joka sijaitsee aivan Kyyhkylän kuntoutuskeskuksen vieressä. Toinen kiinnostava historiallinen kohde on Porrassalmen vuoden 1789 taistelun muistomerkki, joka sijaitsee Porrassalmen museotien varrella. Myös opastettuja kierroksia on saatavilla.

Kommentit

 • Kyyhkylässä on uusi hieno betoniponttoonilaituri, jonka ympärille on laitettu 10 poijua. 3-4 poijua on sopivalla etäisyydellä yli 10 metrisille veneille (Poijuissa on tosin yllättävän pitkät ketjut.) Laiturin vieressä on mukava rantakahvila A-oikeuksin. Kahvilan uudella kelluvalla terassilla on voi käydä juomassa virvoittavaa tai syödä jätskit samalla kun seurailee liikennettä viereisellä väylällä. Suosittelen! Rauhallinen paikka (rantakahvila sulkeutuu klo 21) yöpymiseen matkalla Mikkeliin, mikäli yö ravintolalaiva Toivon kyljessä ei tunnu huokuttelevalta ajatukselta.

 • Onko lähettyvillä paikkaa mihin voi jättää auton ja trailerin kolmeksi viikoksi?

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.