Puruvesi kutsuu

Puruvesi kutsuu

Kun kesäkuu vaihtuu heinäkuuksi ja säätiedotukset alkavat aurinkokuvakkeilla sekä meteorologit vaihtavat T-paitaan ja ilman lämpötilat alkavat joko kakkosella tai jopa kolmosella niin on aika keskeyttää kaikki menossa oleva ja siirtää muita menoja tulevaisuuteen, koska silloin alkaa kesän hienoimmat hetket Puruveden kirkkaiden vesien äärellä ja upeilla hiekkarannoilla. Oletko käynyt joskus vaikka Hytermässä ihmettelemässä erästä mielenkiintoisimmista matkailukohteista Saimaalla? Kannattaa käydä. Kun aurinko paistaa ja vesi lämpenee ”täyttyvät” Puruveden hiekkarannat päiväretkeläisistä mutta myös yöpyjistä.

Petrisaaren hiekkarantaa aurinkoisena kesäpäivänä

Aurinkorasvaa kuluu ja kansa nauttii. Samalla muuten nauttii myös itse Puruvesi. Puruveden rannat ovat vielä säilyneet mutta on tärkeää, että rantoja käytetään, jotta ne pysyvät kunnossa. Puruveden vedenlaatua seurataan ja Puruveden hyväksi on perustettu Pro Puruvesi yhdistys, joka juuri täytti vuonna 2020 kymmenen vuotta. Mikäli Puruvesi on lähellä sydäntäsi niin liity yhdistykseen jäseneksi. Se ei maksa mitään mutta merkitsee paljon.

Veneilysaimaan etusivulla on Pro Puruvedellä oma osio, joka kannattaa lukaista ajatuksen kanssa läpi ja  käydä myös yhdistyksen sivuilla. Jäseniä on jo noin 1500 henkeä, joten aivan pienestä yhdistyksestä ei ole kysymys.

Leppoisia veneilypäivä Puruvedellä!

t. Antti

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.