Saimaan virkistysalueyhdistys ry

Saimaan virkistysalueyhdistys ry

Saimaan virkistysalueyhdistys on Mikkelin ja Savonlinnan kaupungin sekä Puumalan kunnan perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on hankkia virkistysalueita yleiseen käyttöön. Yhdistyksellä on kolme virkistysaluetta Saimaalla: Rokansaaren virkistysalue Puumalan Lietvedellä, Piispanhuvilan virkistysalue Savonlinnan Pihlajaveden Kesamonsaaressa sekä Kaposaaren retkisatama Ristiinan Yövedellä. Lisäksi yhdistys omistaa veneilijöille tarkoitetun saunan Luonterin Korvensaaren retkeilyalueella Mikkelissä.

Rokansaari

Rokansaaren virkistysalueella Puumalassa on 1940-luvulla rakennettu huvila, seitsemän vuokrattavaa loma-asuntoa 1950- ja 70-luvuilta sekä kaksi saunaa.  Huvilassa toimii kesäkahvila 1.6.-31.8 välisenä aikana ja mökkejä vuokrataan Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimesta (puh. 015 514 648 ja 0400 555 098). Alue on suosittu retkisatama ja siellä on kaksi venelaituria, grillikatos ja nuotiopaikkoja sekä veneilijöille sauna. Rokansaari on myös yksi Saimaa Geoparkin geokohteista. Alueen vuokra-, sauna- ja laiturimaksuilla rahoitetaan rakennusten ja rakenteiden kunnostusta sekä polttopuiden hankintaa.

Piispanhuvila

Piispanhuvilan virkistysalueella ja retkisatamassa Savonlinnan Pihlajaveden Kesamonsaaressa on Piispa Gustav Johanssonin v. 1898 rakennuttama kaksikerroksinen huvila piharakennuksineen. Alueella on laivalaituri, venelaituri, grillikatos sekä veneilijöille sauna. Lisäksi huvilan tupa on avoinna kävijöille.

Kaposaaren retkisatama

Kaposaaren retkisatama sijaitsee Ristiinan Yövedellä. Satamaan on helppo tulla mm. purjeveneillä. Lähistöltä löytyy Astuvansalmen kalliomaalaukset ja Kallioniemen huvila, jossa on toimiva palvelusatama ravintoloineen.

Korvensaaren virkistysalue ja sauna

Korvensaaren virkistysalueella on Mikkelin kaupungin ylläpitämä retkisatama sekä Saimaan virkistysalueyhdistyksen omistama sauna, jota voi kaikki alueella kävijät käyttää pientä saunamaksua vastaan. Yhdistyksen kohteissa saunamaksut maksetaan saunoissa oleviin lippaisiin.

Lisätietoja löytyy yhdistyksen nettisivuilta: www.saimaanvirkistysalueyhdistys.fi

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.