Kumikanavaa Saimaalle ja takaisin

Kumikanavaa Saimaalle ja takaisin

Saimaan kanava on virallisesti auki mutta liikennöinti kanavalla on nykyisin haastavaa veneilijälle eikä sitä suositella. Mikäli Saimaalle mielii mereltä omalla veneellä on vaihtoehtona toistaiseksi ns. kumikanava. Kumikanavaksi kutsutaan kuljetusjärjestelmää, jolla vene siirretään maanteitse vesistöalueelta toiselle. Saimaalle siirtyy myös suuretkin veneet ja alla on lyhyesti kuvattuna toukokuun 2023 lopussa Beneteau Swift Trawler 42 veneen siirto maanteitse Saimaalta merelle.

Veneen tiedot: Beneteau Swift Trawler -42. Pituus 13,6 m, leveys 4,17m, korkeus masto laskettuna 5 m, paino 11980 kg.

Kuva 1: Veneen nosto

Nosto- ja kuljetus alkoi aamulla klo 08:00 Lappeerannan satamasta, johon nosturiautolla pääsee veneen viereen. Pienempiä veneitä kuljetetaan trailerilla ja satamassa sijaitsee Hiekkalinnan lähellä myös traileriluiska, jota kuljetusliikkeet käyttävät. Toinen trailleriluiska sijaitsee Halkosaaressa, sataman vastapäätä. Määränpäänä tällä kertaa oli Porvoo mutta yleisin paikka meren puolella on Kotkan Sapokan lahti.

Nosto ja lastaus kestivät noin puolitoista tuntia ja kun kuorma oli valmis niin rekan kuorman korkeus oli 5 metriä ja paino 11980 kg.

Kuva 2: Kuljetus valmiina

Itse matkaa taitettiin etu-ja taka-autojen varmistamana kuljetuksen koosta johtuen. Välillä oli käytettävä myös vastaantulevien kaistaa mujtta kuljetus sujui ammattilaisilta mallikkaasti. Reitti oli virallinen 5-metrin reitti: Lappeenranta- Kouvola- Myrskylä / Pukkila-Mäntsälä Porvoontie 55, Porvoo, reilu 200 km. Perillä Porvoon satamassa kuljetus oli yhden pysähdyksen kera klo 14:38. AM Lyft & Transport laski Sointun veteen erinomaisen asiantuntevasti ja Sointu oli vedessä jälleen noin klo 15:00.

Mikäli venematka Saimaalle kiinnostaa niin kannattaa selvittää kumikanavan käyttömahdollisuudet. Kun veneen saa Saimaalle niin loma voi alkaa.

Matkalla olivat mukana seuraavat yritykset:

E.Helaakoski Oy -nosturi

Pilot Service- kuljetusauto

AM Lyft & Transport -nosturi

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.