Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien veneilijöiden ja vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö. Yhdistys on toiminut puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta jo vuodesta 1969. PSS ry:n toiminta-alueet ovat Saaristomeri, Saimaa, Päijänne, Pohjanlahti, Pirkanmaa ja Itäinen Suomenlahti. Vuoksen vesistöalueella sijaitseva Saimaan toiminta-alue on Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta-alueista maantieteellisesti laajin.  Alueen ainutlaatuisen retkisatamaverkoston ansiosta vesilläliikkujat voivat nauttia puhtaasta järviluonnosta kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen.

Järvi-Suomessa PSS ry huoltaa, rakentaa, kunnostaa ja korjaa luonnon- ja retkisatamia. Palvelut tuotetaan yhdessä muun muassa kuntien ja virkistysalueyhdistystenvirkistysalueyhdistyksen ja -säätiön kanssa kanssa. PSS ry:n omistamia, kelluvia tai saarissa olevia septitankkien imutyhjennysasemia on alueella viisi. Katso kaikki Järvi-Suomen Roope-palvelupisteet karttapalvelusta.

PSS ry operoi eteläisen Saimaan kohteita uudella, kauan odotetulla M/S Roope-Saimaa-huoltoaluksella, joka laskettiin vesille keväällä 2020. Uuden aluksen kotisatama on Puumalassa. Lisäksi yhdistys on hankkimassa pienemmän työaluksen pohjoisempia retkisatamia varten. Tämän aluksen kotisatama tulee olemaan Savonlinnassa.

Satamien säännöllinen huolto vaatii varoja, ja valtaosa kustannuksista katetaan PSS ry:n jäsenmaksuilla. Liity jäseneksi!

Ota yhteyttä:

PSS ry:n Savonlinnan aluetoimisto
Puistokatu 5
57100 Savonlinna
015 514 648
roope.jarvisuomi@pssry.fi

Eeva Taimisto
aluepäällikkö
0400 555 098
eeva.taimisto@pssry.fi

Veli-Matti Hartikainen
aluesihteeri
045 773 47989
veli-matti.hartikainen@pssry.fi

Kuullaan!

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.