Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien veneilijöiden ja vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö. Yhdistys on toiminut puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta jo vuodesta 1969. PSS ry:n toiminta-alueet ovat Saaristomeri, Saimaa, Päijänne, Pohjanlahti, Pirkanmaa ja Itäinen Suomenlahti. Vuoksen vesistöalueella sijaitseva Saimaan toiminta-alue on Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta-alueista maantieteellisesti laajin.  Alueen ainutlaatuisen retkisatamaverkoston ansiosta vesilläliikkujat voivat nauttia puhtaasta järviluonnosta kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen.

Järvi-Suomessa PSS ry huoltaa, rakentaa, kunnostaa ja korjaa luonnon- ja retkisatamia. Palvelut tuotetaan yhdessä muun muassa kuntien ja Saimaan virkistysaluesäätiön ja Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön kanssa. PSS ry:n omistamia kelluvia septitankkien imutyhjennysasemia on alueella kaksi – Satamon- ja Ruhan saarissa. Katso kaikki Järvi-Suomen Roope-palvelupisteet roopekartta.fi.

PSS ry operoi eteläisen Saimaan kohteita M/S Roope-Saimaa-huoltoaluksella, joka laskettiin vesille loppukesästä 2021. Aluksen kotisatama on Puumalassa.

Satamien säännöllinen huolto vaatii varoja, ja valtaosa kustannuksista katetaan PSS ry:n jäsenmaksuilla. Liity jäseneksi! Voit myös lahjoittaa tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi osoitteessa pidasaaristosiistina.fi/lahjoita.

Ota yhteyttä:

PSS ry:n Savonlinnan aluetoimisto
Puistokatu 5
57100 Savonlinna
015 514 648
roope.jarvisuomi@pssry.fi

Eeva Taimisto
aluepäällikkö
0400 555 098
eeva.taimisto@pssry.fi

Veli-Matti Hartikainen
aluekoordinaattori
045 773 47989
veli-matti.hartikainen@pssry.fi

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.