Metsähallitus

Metsähallitus

Vastuullista vesiretkeilyä
Metsähallituksella on keskisellä Saimaalla hoidossaan lukuisia vesiretkeilykohteita ja kymmeniä retkisatamia. Tunnetuimpia lienevät Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot, mutta näiden ympäriltä löytyvät lisäksi mm. Pihlajaveden ja Kermajärven luonnonsuojelualueet. Huikean kirkas Puruvesi on pääosin Natura 2000 -aluetta ja eteläosaltaan se kuuluu rantojensuojeluohjelmaan. Yhdessä alueet muodostavat laajan ja upean vesiretkeilykokonaisuuden. Alueiden karttoihin merkityt retkisatamat eivät kaikki ole Metsähallituksen hoidossa, vaan huoltovastuita on myös mm. Pidä Saaristo Siistinä ry:lla, kunnilla ja kyläyhdistyksillä.

Metsähallituksen tarkoituksena on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. On tärkeää, että voimme jättää tämän päivän pitkäjänteisen työn tuloksen – upeat luontokohteet palvelurakenteineen – tuleville sukupolville. Vastuullisen retkeilyn pelisäännöt on helppo omaksua ja niitä noudattaen retkisatamien käyttö on kaikille turvallista ja mukavaa. Tuskinpa vesistöretkeily ja retkisatamien käyttö tulevaisuudessa vähenee – päinvastoin!

Kun liikutaan luonnonsuojelualueilla, retkeilijän tulee noudattaa kunkin alueen omia järjestyssääntöjä. Muun muassa rantautumista, maihinnousua, kalastusta ja moottoriveneilyä on osalla suojelualueita rajoitettu. Nuotion suhteen tulee noudattaa erityistä huolellisuutta. Avotulenteko on sallittu ainoastaan retkisatamien tulentekopaikoilla. Metsäpalo- tai ruohikkopalovaaran aikaan tulenteko on kielletty myös rakennetuilla tulentekopaikoilla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

 Lisätietoja retkisatamista, suojelualueiden palveluista sekä ohjeista ja säännöistä:

Kuvaajat:

  • Koloveden melontakuvat Saara Lavi
  • Mäntyluoto Teemu Nikkanen
  • Syväniemi Iiris Kallajoki
  • Linnavuori Mari Laukkanen

Asiakaspalvelu:

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.