Mitä huomioida lasten kanssa veneillessä?

Mitä huomioida lasten kanssa veneillessä?

Lasten kanssa veneily on parasta yhdessäoloa koko perheelle.

Pienten lasten kanssa on tärkeää pyrkiä tekemään matkaa lasten ehdoilla. Päivämatkojen pituus tulisi sovittaa lasten mieltymysten mukaan ja satamapaikoista tulisi valita sellaiset, joissa esim. on matalat ja suojaisat hiekkarannat korkeiden kalliorantojen sijaan.

Joskus matkaa on myös parempi tehdä aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin lapset nukkuvat ja päivällä kun energiaa riittää olisi hyvä sitä päästä purkamaan. Retkisatamat, joista löytyy laituri ja kunnolliset kiinnityspoijut helpottavat liikkumista veneestä maihin ja veneeseen. Mikäli veneessä on uuni kannattaa sitä hyödyntää ruoan valmistuksessa, jolloin aikaa yhteiseen olemiseen jää hieman enemmän.

Lapsille myös kalastus on elämys. Riittää kun veneessä on pilkki, jolla voi pilkkiä veneestä tai laiturilta mutta vanha kunnon mato-onkikin on toimiva peli. Hieman vanhemmille lapsille hyvälaatuinen umpi- tai avokelavirveli tarjoaa mukavasti puuhaa ja jännittäviä hetkiä. Myös vanhempien kanssa kummiveneellä uistelu auringon laskun aikaan on ikimuistoinen hetki.

Turvallisuus on kuitenkin aina ykkösenä. Lapsia ei saa päästää rannasta laiturille tai veneeseen ilman pelastusliivejä. Myös rannalla ne on hyvä pitää päällä mutta hieman lapsen iästä ja uimataidosta riippuen tilanteessa voi käyttää harkintaa.

 

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.