Kesän ensimmäinen venereissu

Kesän ensimmäinen venereissu

Vapaa viikonloppu ja loistava sää – suuntana Saimaa.

Tänä vuonna vene laskettiin vesille toukokuun puolivälissä keväthuoltojen ja siivouksen jälkeen. Touko-kesäkuun vaihteessa avautui säiden ja töiden puolesta sopiva väli yön yli -reissulle. Kohteeksi valikoitui tutut maisemat Saunalahden suunnalla – Pääskyvuoren juuressa ja Saunalahdessa on tullut veneiltyä jo teininä.

 

Pakarin puolella retkisatama oli varattu, joten päädyttiin rantautumaan Saunalahden hiekkarantaan. Hiekkarantaan on hyvä ajaa lasikuiturunkoisella veneellä eikä tarvitse pelätä kolhiutumista.

Matkaa tehtiin Jänmarin 645 lasikuiturunkoisella veneellä, joka soveltuu loistavasti  kahdelle aikuiselle lyhyille venereissuille. 13 heppainen 2GM Yanmarin kone vie dieseliä kolmisen litraa tunnissa eli matkan teko on varsin edullista. Vauhdin hurman sijasta veneen kyydissä nautitaan maisemista ja hyvästä tunnelmasta.

Rantautumisen jälkeen keiteltiin päiväkahvit ja suunnattiin pienelle kävelylle. Hiekkarantojen lisäksi alueen parhaisiin puoliin kuuluvat idylliset maisemat. Reissuilla seurana ovat niin joutsenet kuin norpatkin. Tällä kertaa ei otettu virveleitä tai onkia esille, vaikka lähistöllä onkin hyviä kalastuspaikkoja. Paras onkipaikka on Reposen kivellä.

Venereissujen olennainen osa on  hyvä ruoka. Ruuanlaitto veneessä sujuu Valloksen keraamisella liedellä. 48 litran jääkaappiin mahtuu sopivasti evästä kahden aikuisen viikonloppureissulle. Jääkaapille antaa virtaa 70 W aurinkokenno.

Iltaa vietettiin ihastellen huikeaa auringonlaskua. Tästä tulee loistava veneilykesä!

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.