Hyödynnä Veneilysaimaata veneilykulujen hallinnassa ja säästä ympäristöä

Hyödynnä Veneilysaimaata veneilykulujen hallinnassa ja säästä ympäristöä

Polttoaineen hintaa on ehkäpä liian aikaista lähteä ennustamaan tulevan kesän ajalle mutta todennäköisesti se on korkeampi kuin vuosikausiin. Maailmantilanne näkyy siis myös kesälomabudjeteissa, varsinkin heillä, jotka liikkuvat moottoriveneellä. Jotta vesillä voisi nauttia kesästä on hyvä hetki pohtia veneilykulujen osalta olisiko asialle mahdollista tehdä jotain? Eräs vaihtoehto on reittisuunnitteluun panostaminen ja veneilykohteiden tutkiminen ennen matkaa. Tähän Veneilysaimaa tarjoaa hyvät mahdollisuudet.

Jos hetkeksi sulkee silmänsä tai pysähtyy miettimään niin millaisen maiseman tai tilanteen sinä näet mielessäsi kun kyse on kesän parhaista veneilyhetkistä? Vaikka näkymä olisikin liikkeellä eikä satamassa niin joku satama tai levähdyspaikka on varmasti mielessä myös. Kiinnostaisiko luonnonsatama? Kallioranta vai hiekkaranta? Tekemistä myös lapsille vai muuten vaan mukava ”käppäilypaikka”. Ilta-aurinko vai aamuaurinko? Laiturilla vai ilman. Vilkkaan kaupunkikeskustan hyvin varusteltu vierasvenelaituri runsaiden palvelujen äärellä, vaiko mukava kylän laituri, jossa voi nähdä todellista ”slow life” elämäntyyliä? Yksin, kaksin, kavereiden kanssa vaiko lasten kanssa? Jne.

Kaikkiin edellä mainittuihin vaihtoehtoihin on mahdollista tutustua etukäteen Veneilysaimaa-sivustolla ja näin ollen kesälomamatka on helppo suunnitella jo keväällä kotisohvalla. Suunnittelussa kannattaa hyödyntää Veneilysaimaa-sivuston runsaita hakupalveluita, joilla voi hakea myös satamatyypin ja vaikkapa sen hiekkarannan tai lapsille sopivan paikan mukaan. Liikuntaesteisiä unohtamatta. Varsin houkutteleva vaihtoehto?

Kuva 1: Hakupalvelu Veneilysaimaa.com etusivulla

Monet veneilijät liikkuvat myös kesäisin trailerin kanssa ja saattaakin olla edullisempaa ja ympäristöystävällisempää vetää vene trailerilla veneilyalueella ja laskea vene veteen siellä. Veneilysaimaa satamakartat sivulta löytyvät julkiset traileriluiskat, joista veneen saa helposti veteen. Kohteen täplästä klikkaamalla saat auki info-ikkunan, josta löytyy suora linkki kyseiselle Veneilyisamaan satamasivulle. Tällöin saa vastauksen vaikkapa siihen onko kahvipaikkaa satamassa, josta voisi saada kahvit ajomatkan jälkeen?

Kuva 2: Esimerkiksi traileriluiskat Veneilysaimaa.com sivustolla

Karttoja Veneilysaimaassa on luykuisia erilaisia. Google-kartat löytyvät kaikilta satamasivuilta, kuten myös Trafin merikortit sataman ympäristöstä. Suomessa ajantasaisimmat Maanmittauslaitoksen kartat löytyvät kuitenkin ”Satamakartat” sivulta. Esim. edellä mainittu Traileriluiskat kartta.

Tiesitkö, että zoomaamalla karttaa saat todella yksityikohtaisen tiedon satamasta, katujen nimistä, talojen numeroista ja vaikkapa metrilleen missä ko. traileriluiska sijaitsee? Katsotaanpa alla olevaa zoomattua karttakuvaa tuosta Kerimäen traileriluiskasta.

Kuva 3: Karttaesimerkki lähialueelta

Jos navigaattoriin laittaa kuvan perusteella vaikkapa soitteeksi ”Puruvedentie 75, Savonlinna” niin uskoisin, että noin 20 m tarkkuudella luiska löytyy. Kätevä tapa välttää turhaa ajoa ja etsimistä. Säästää aikaa, ympäristöä ja polttoainetta.

 

Viimeisimmät blogitekstit

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.