PUNKAHARJU

61°46,21' N  29°20,80' E

Merikartta no 221, 222 (215)

SATAMA

Satama sijaitsee Punkaharjun, harjun etelän puoleisen rannan viereisellä saarella, keskellä kauneinta harjua. Suojaisassa saaren poukamassa on hiekkaranta jonne pääsee suurillakin veneillä. Jos haluaa jäädä yöksi Punkaharjulle kannattaa mennä tälle rannalle yöksi.

**

MUUTA

Harjun päällä kulkee tie josta myös bussit kulkevat ja näin myös Punkaharjulta pääsee mm. Taidekeskus RETRETTIIN. Saarepää sopii erinomaisesti yöpymiseen jos haluaa viettää pidemmänaikaa Punkaharjulla.

Matkailunähtävyyksiin kuuluva Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus  LUSTO sijaitsee parin kilometrin päässä, jonne myös kätevimmin pääsee harjulta bussilla. Suosittelen.

Satama sijaitsee Punkaharjun luonnonsuojelualueella, joten se on syytä huomioida satamassa oleskeltaessa.

karttapharju2.jpg (92000 bytes)

Punkaharjun lähestymiskartta. MKL:n lupa no 62/721/2000.

<< Takaisin >>

 

Punkaharjun vierestä löytyy yöpymiseen hyvä ja suojainen saarenpää.

www.veneilysaimaa.com

 

LINKIT

RETRETTI

LUSTO

PURUVESI

YLEISARVOSANA

***

YMPÄRISTÖ

Punkaharju on maamme kuuluisimpia matkailu kohteita jonne pääsee myös loistavasti veneellä. Veneellä pääsee itse harjulle, johon voi tutustua kävellen ja nauttia kaikista Punkaharjun kesätapahtumista. Punkaharju sijaitsee myös Puruveden eteläpäässä, joten Punkaharjulta alkaa Puruvesi.

Puruvesi on edelleenkin maailman seitsemän puhtaimman vesistön joukossa. Vesi on Punkaharjulla kristallin kirkas ja upeat hiekkaranat houkuttelevat  uimaan. Elokuu on parasta aikaa Puruveden matkailuun. Kaukana kaikesta ja keskellä upeaa luontoa.

*****

PALVELUT

Punkaharjulla ei ole palveluita luonnonsatamassa.