PUNKAHARJU

61°46,42' N  29°20,58' E

61°46,24' N  29°20,96' E

Merikartta no 221, 222 (215)

Vähän kauempaa metsästä löytyy myös entisöity korsu. Parin kilometrin päässä olevasta Lustosta löytyy erinomainen ravintola palveluineen.

****

SATAMA

Satama sijaitsee Punkaharjun, harjun etelän puoleisella rannalla, keskellä kauneinta harjua. Suojaisassa lahden poukamassa on pieni laituri, mutta hiekkarannalle pääsee suurillakin veneillä.

**

MUUTA

Harjun päällä kulkee tie josta myös bussit kulkevat ja näin myös punkaharjulta pääsee mm. Taidekeskus  RETRETTIIN. Poukama ei kuitenkaan sovi yöpymiseen liikenteen melun takia.

Matkailunähtävyyksiin kuuluva Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus  LUSTO sijaitsee parin kilometrin päässä, jonne myös kätevimmin pääsee harjulta bussilla. Suosittelen.

Satama sijaitsee Punkaharjun luonnonsuojelualueella, joten se on syytä huomioida satamassa oleskeltaessa.

karttapharju.jpg (92762 bytes)

Punkaharjun lähestymiskartta. MKL:n lupa no 62/721/2000.

<< Takaisin >>

 

Punkaharjun suojaisa lahden poukama.

Hiekkarannalle pääsee suurillakin veneillä.

www.veneilysaimaa.com

 

LINKIT

RETRETTI

LUSTO

PURUVESI

YLEISARVOSANA

****

YMPÄRISTÖ

Punkaharju on maamme kuuluisimpia matkailu kohteita jonne pääsee myös loistavasti veneellä. Veneellä pääsee itse harjulle, johon voi tutustua kävellen ja nauttia kaikista Punkaharjun kesätapahtumista. Punkaharju sijaitsee myös Puruveden eteläpäässä, joten Punkaharjulta alkaa Puruvesi.

Puruvesi on edelleenkin maailman seitsemän puhtaimman vesistön joukossa. Vesi on Punkaharjulla kristallin kirkas ja upeat hiekkaranat houkuttelevat  uimaan. Elokuu on parasta aikaa Puruveden matkailuun. Kaukana kaikesta ja keskellä upeaa luontoa.

*****

PALVELUT

Satamasta löytyy kioski n. 100 m päästä, josta saa kahvia, virvokkeita, matkamuistoja yms. Kioskin vieressä on harjualueen infotaulu ja kioskin yhteydessä inva-wc:t ja roskikset. Kioskin takaa löytyy entisöityä Salpalinjan juoksuhautaa sekä pesäkkeitä.