PULLIKAINEN

61°13,8' N  28°27,7 E

Merikartta no 202 (204)

Niemenkärki on paras paikka suuremmille aluksille. Nuotiopaikan kohdalla ranta kuitenkin syvenee melko nopeasti, ja vettä on paikoitellen jopa 15 metriä rannan tuntumassa. Satama on täysin avoin etelä tuulille, ja sen takia se ei sovi yöpymiseen.

**

MUUTA

Eräs mielenkiintoisimmista ja kauneimmista retkikohteista Suur Saimaalla. Soraharju ja lahden poukama tekevät vaikutuksen ja siksi saari sopii hyvin patikointiin. Paikalliset venekunnat eivät rantaudu Pullikaisen lounaiskärjen hiekalle, vaan jatkavat matkaansa lähellä rantaa laguunin puolelle. Osalle lahti on ns. vakiopaikka. Etenkään viikonloppuisin ei kannata laguuniin poiketa oman rauhan toivossa.

karttapullikainen.jpg (34354 bytes)

Pullikaisen lähestymiskartta. MKL:n lupa no 62/721/2000.

<< Takaisin >>

 

Pullikaisen eteläranta. Upea paikka retkeilyyn.

Niemenkärjestä löytyy soraharju, ja sinne pääsee myös paremmin suurilla aluksilla.

www.veneilysaimaa.com

 

 

 

YLEISARVOSANA

***

YMPÄRISTÖ

Saari suurten selkien keskellä. Vehreä saari, jossa itäpuolella upeat hiekka-, sorarannat nuotiopaikkoineen. Niemenkärjessä on korkea mäki josta avautuvat näkymät Suur Saimaalle ja pohjoisessa on pieni lahden poukama. Todella kaunis retkikohde,  jossa jalkaisin näkee enemmän.

*****

PALVELUT

Pullikaisen retkisatamasta löytyvät nuotiopaikan lisäksi WC ja jätepiste.

***

SATAMA

Pullikaisen sorarannalle on hyvä kiinnittyä. Suuremmilla aluksilla ei välttämättä pääse aivan rantaan kiinni, mutta muuten soralle voi ajaa varovasti.