PÄIHÄNIEMI

(SATAMAHIEKKA)

61°10,3' N  28°22,2 E

Merikartta no 201 (202)

SATAMA

Hiekkarannalle voi ajaa reilusti kiinni, mutta suuremmilla veneillä ei pääse kovin lähelle rantaa sen mataluuden takia,  joten vaihtoehtoina ovat ankkurointi ja jolla tai jalkapatikka. 

VAROITUS!  Hiekkarantaa lähestyttäessä täytyy huomioida merikorttiin merkityt kivet jotka ovat näkyvissä.  Rannat ovat avoimia etelä tuulille, joten yöpymiseen en paikkaa suosittele.

**

MUUTA

Päihäniemen retkisataman löysin vasta loppukesästä 2000. Saamani palautteen perusteeella päätin suunnistaa vielä kerran eteläiselle Suur-Saimaalle katsomaan, että millainen paikka se Päihäniemi oikein on, kun siitä tulee jatkuvasti palautetta, että se on lisättävä satamakirjaan. Matka ei todellakaan ollut pettymys, ja kiitos siitä kuuluu palautteen antajille. Päihäniemessä tulen varmaan viettämään vielä monta aurinkoista kesäpäivää.

karttapaihanniemi.jpg (57212 bytes)

Päihäniemen lähestymiskartta. MKL:n lupa no 62/721/2000.

<< Takaisin >>

 

Päihäniemen laelta avautuu huikea näköala Saimaalle

www.veneilysaimaa.com

 

LINKIT

ETELÄ-KARJALAN VIRKISTYSALUESÄÄTIÖ

YLEISARVOSANA

***

YMPÄRISTÖ

Suuressa hiekkaniemessä sijaitseva etelään päin avautuva, yli puoli mailia pitkä hiekkaranta, jossa hiekkakankaalle tyypillinen matala havumetsä.

Päihäniemen ympäristöä "pilaava" tekijä on näkymä rannalta etelään, jossa näkyy Joutsenon sellutehtaan piiput savuineen. Näkymä on ristiriidassa upean luonnon kanssa. 

Hiekkaranta on pisin jonka olen Saimaan alueelta löytänyt.

***

PALVELUT

Päihäniemestä löytyy kaksi rantautumispaikkaa joista toisessa on grillikatos ja toisessa grillikatoksen lisäksi WC ja jätehuolto.

***