KOLI

63°06,70' N  029°48,75' E

Merikartta no 424, 425

SATAMA

Kolin satama uudistui täysin kesällä 2004. Satamaan rakennettiin uudet jykevät laiturit sekä monipuolisia palveluja veneilijöille, jotta matkalaiset viihtyisivät mahdollismman pitkään satamassa. Vierasvenepaikat löytyvät laiturin takaa selkeästi kyltillä merkittyinä. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja sinne pääsee myös suurilla aluksilla. Laiturin pääty on varattu kauppa-aluksille.

*****

MUUTA

Kolin korkeat maisemat antavat elämyksen jota ei saa missään muualla Saimaan alueella. Satamasta ei ole pitkä matka itse Kolille, jonka huipulle johtaa eripituisia luontopolkuja. Jos ei jaksa kävellä pääsee myös tuolihissillä molempiin suuntiin tai vaan toiseen suuntaan. Hissi toimii joka päivä.

<< Takaisin >>

 

Kolin uudesta satamasta johtaa korkealle Ukko-Kolin maisemiin upeita luontopolkuja.

www.veneilysaimaa.com

 

LINKIT

Koli

YLEISARVOSANA

*****

YMPÄRISTÖ

Kolin kansallispuiston ja Ukko-Kolin jyhkeät maisemat ja ympärillä olevat korkeat vaarat eivät jätä ketään kylmäksi. Suomen kansallismaisemaa parhaimmillaan.

*****

PALVELUT

Veneilijöille valmistui kesäksi 2004 uuteen Kolin satamaan palvelurakennus josta löytyvät asialliset tilat veneilijöille saunoineen. Lisäksi Ukko-Kolin huipulta löytyy hotelli Koli, jonka palvelut ovat luonnollisesti huippuluokkaa.

*****