RASTINIEMI

61°16,8 N  28°07,1 E

Merikortti no 204

Ankkuri kuitenkin pitää hyvin hiekkapohjassa ja maihin pääsee joko uimalla tai jollalla. VAROITUS!  Saimaan syväväylä kulkee aivan rannan vierestä. Laivaliikenteen aallot murtuvat rantaan jyrkästi ja moni rannassa oleva pikkuvene onkin kokenut kovia ohi menevien laivojen peräaalloista. Ankkurissa on kuitenkin turvallista rannan tuntumassa, mutta aallot on otettava siinäkin huomioon.

**

MUUTA

Itse ankkuroin usein Rastiniemen edustalle nauttimaan kauniista kesäpäivästä ja pitääkseni vaikka kahvitauon ennen Lappeenrantaa. Vilkas liikenne tarjoaa ohjelmaa kokoajan ja ohikulkijoita on mukava seurailla vaikka kiikareilla. Rastiniemessä on myös uistelijoita useasti, joten kalaakin sieltä ilmeisesti saa.

karttakylaniemi.jpg (85018 bytes)

Rastiniemen lähestymiskartta. MKL:n lupa no 62/721/2000.

<< Takaisin >>

 

rastiniemi2.jpg (28312 bytes)

Rastiniemessä riittää hiekkarantaa.

Rastiniemi1.jpg (24073 bytes)

Rastiniemen retkisatama. Taustalla häämöttää Suur-Saimaa.

www.veneilysaimaa.com

 

LINKIT

ETELÄ-KARJALAN VIRKISTYSALUESÄÄTIÖ

YLEISARVOSANA

***

YMPÄRISTÖ

Hiekkaharju jonka niemi laskeutuu tasaisesti vedenpintaan. Harva, erinomaisesti hoidettu metsä tarjoaa mukavaa ilmavaa harjumaisemaa sitä kaipaaville.

*****

PALVELUT

Palveluina Rastiniemestä löytyy  WC ja jätepiste.

**

SATAMA

Rastiniemi sijaitsee sananmukaisesti "kivenheiton päässä" väylältä Lappeenranta - Puumala. Saimaan eräs pitkistä hiekkarannoista tarjoaa hyvän rantautumispaikan, mutta valitettavasti akselivetoisilla ja suuremmilla aluksilla ei pääse aivan rantaan.